Torba Yasa
Ne Zaman Çıkacak?
2014 Torba Yasa Metni
Çok sayıda sigortalı borçlunun dört gözle beklediği Torba yasa dün Meclis Genel kurulunda kabul edildi. 160 maddeden oluşan torba yasa tasarısında pek çok af bulunuyor. Torba yasada Bağkur affı- SSK affı- Vergi affı ve öğrenim kredisi affı yer almaktadır...
İşçinin Ücretli İzin
Hakkı Ve Detayları
İçinde bulunduğumuz dönemin yaz ayları olması nedeniyle işçi – işveren ilişkisinde en güncel konu yıllık ücretli izin konusudur. İşçinin, işyerinde çalışması sonucu emeği karşılığında ücret alacağı dışında 4857 sayılı İş Kanunu ile sağlanan çeşitli hak ve alacakları mevcuttur. Bu haklardan biri de yıllık ücretli izin hakkıdır...
devamıErken Emekli
Olmanın Yolları
Mali Müşavirlik mesleğini icra ederken en sık karşılaştığımız soruların başında emeklilik tarihinin hesaplanması konusu gelmektedir. Toplumda ikinci baharı daha huzurlu yaşamak, geleceği garanti altına almak ve doğası gereği insanın en verimsiz olduğu dönemlerde gelir elde etmek ve ...
devamı![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Home Ofis Kurmak için Bilmeniz gerekenler
İlk olarak (home ofis) şahıs şirketi/işletmesi olduğunuzda yapabileceğiniz işlere bir göz atalım. Şahıs şirketi olduğunuzda eticaret sitesi açıp ürün satabilirsiniz. .
Home ofis (Şahıs Şirketi/işletmesi) Kurmak için size gerekli olan belgeler;– İlk olarak bir muhasebeciye yeditepe mali müşavirlik ihtiyacınız var şahıs şirketi gibi bir işlemden aylık ilk etapta Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının belirlediği ücret tarifesine göre 150-200 TL civarında bir ödeme istemektedir,bir sonraki sene bilanço usulüne geçerseniz bu rakam 300-500 tl arası olabilir.Burada Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının belirlediği kriterlere göre değişiklik gösterir.
– 2 adet nufus cüzdanı sureti
– 2 Adet ikametgah nüfus müdürlüğünden alabilirsiniz tanesi 10 TL
– İmza beyannamesi noterden 100 TL civarında alabilirsiniz.
– Muhasebecinin işlerinizi takip etmesi için vekalet 100 TL civarında
– İş yeriniz kira ise kontrat, Sahibi iseniz tapu fotokopisi gerekmektedir.Kira damga vergisi ödemesini açılış esnasında yapmanız gerekmektedir.
– Yapacağınız işleme göre yazarkasa gerekebilir 1000-1500 TL civarında.Genelde home ofis lerde perakende ticaret yapılmadığı için yazar kasa kullanılmamaktadır.
– İş dalınıza göre Ticaret odasına kaydınız gerekli ise 1000-1500 tl ye yakın masrafınız olabilir.
– Kaşe :25 TL civarında
– Defteri tasdik ettirmelisiniz 150-200 TL arasında
– 300-400 TL civarında bir bütçeyide fatura – tahsilat makbuzu ve zarf basımı için ayrımanız gerekmekte.
– Çalışma ruhsatı 300-400 TL civarında.Burada belediyeler arası farklar mevcuttur
Yukarıdaki maddelerde toplamda 2500-3000 TL c.ivarında masraf yapacağınzı görmektesiniz. Bunun dışında şirketi üzerine açılan kişi her ay zorunlu olarak bağkur yatırmak zorunda aylık 560-600 TL dir.
Evden çalışmanın bir sürü avantajı vardır. Örneğin kendi çalışma programınızı düzenleme esnekliğine sahip olursunuz, zamandan tasarruf edersiniz ve yol parası vermek zorunda kalmazsınız. Bununla birlikte home ofisinizde başarılı olmak için verimliliği arttıracak bir ofis alanı yaratmanız gerekir.
Bu yazımızda yeni işiniz için profesyonel bir home ofis kurmanıza yardımcı olacak birbirinden güzel ipuçlarını bulabilirsiniz.
Başarılı bir home ofis nasıl kurulur diye merak edenlere özel hazırladığımız 10 ipucu şöyle:
1 – Önemli home ofis ihtiyaçlarınızın listesini yapın
Evinizin bir odasını ayırmadan ve bu odayı ofis olarak tanımlamadan önce home ofisinizin en önemli ihtiyaçlarının detaylı bir listesini yapın. Bu “önemli ihtiyaçlar” listesi olacaktır. Masa, bilgisayar, faks makinesi, telefon vb. gibi ofisinizde mutlaka olması gerekenleri içermelidir. Örneğin grafik tasarımcıysanız bilgisayarınızı koymak için küçük bir masaya ve çalışmalarınız için daha büyük bir masaya veya çalışma alanına ihtiyacınız olacaktır. Bununla birlikte danışmansanız kilitlenebilir, yangına karşı dayanıklı dosya dolaplarına ve müşterilerle görüşebileceğiniz bir alana ihtiyacınız olacaktır.
2 – Home ofis alanınız için özel bir alan seçin
Önemli ihtiyaçlar listenizi yaptıktan sonra ofisiniz için gerekli olan oda sayısına karar vermelisiniz. Bunu aklınızda tutarak ofis alanınız için evinizde özel bir alan seçin. İdeali mahremiyeti olan sessiz bir alan seçmektir. Evinizi eşinizle, çocuklarınızla veya oda arkadaşınızla paylaşıyorsanız bu ayrımı yapmanız çok önemlidir. Örneğin kapısı olan boş bir oda sizin için uygun olacaktır çünkü kapıyı kapattığınız zaman sesi filtreleyebilirsiniz. Veya home ofisinizde müşterilerinizle görüşmeler yapacaksanız evin ön girişinin yanındaki bir odayı seçmeniz daha verimli olacaktır.
3 – Yaratıcı olun: çalışma alanını dengeleyin ve gereksinimlerinizi depolayın
Genellikle home ofis alanları sınırlıdır. Odada sadece bir sandalye ve bir masa olsa bile kendinizi sıkışmış hissedersiniz. Bununla birlikte profesyonel ofis alanların iyi organize edilmesi gerekir. Bu da hem depo ( dosyalar, malzemeler, vb. ) hem de yeterli çalışma alanını planlamanız anlamına gelir. Yaratıcı olmak zorundasınız. Örneğin dosya dolaplarıyla birlikte kullanabileceğiniz bir masanız olsun. Ancak isterseniz dosyaları başka bir odaya da koyabilirsiniz. Şunu aklınızdan çıkarmayın ki sıklıkla kullandığınız dosyaların veya malzemelerin elinizin altında olması gerekir. Tekrar belirtmekte fayda var ki amacınız temel ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir ofis alanı yaratmaktır.
4 – Uygun aydınlatmalarla home ofisinizi ışıklandırın
Mümkünse gün ışığı alan bir oda seçin. Ofisiniz az veya hiç gün ışığı almıyorsa aydınlatma sizin için daha da önemli olacaktır. İlk etapta çalışma alanınızı yeteri kadar aydınlatan bir tepe ışığıyla başlayın. Daha sonra basit aydınlatmalar veya masa lambaları ekleyebilirsiniz. Son olarak, aydınlatma türünüz ne olursa olsun bilgisayar ekranınızın doğru konumlandığından emin olun ki ekranda parlama olmasın. Amaç göz yorgunluğunu minimuma indiren dengeli aydınlatmayı sağlamaktır.
5 – Home ofisiniz için telefon tahsis edinHome ofis kurmanın avantajlarından biri genel masrafların geleneksel ofislere göre düşük olmasıdır. Ev telefonunu kullanmak profesyonel görünmenizi engeller ve müşterilerin meşruluğunuzu sorgulamasına neden olur. Ev telefonunu kullanmanın en yaygın tehlikelerinden biri sesli mesaj kutusunun paylaşılacak olmasıdır. Bu müşterilerin kafasını karıştırır. Benzer şekilde telefonu paylaştığını zamanda bir aile üyesi veya çocuklarınızdan biri telefonu açabilir ve bu da müşterilerinizde iyi bir izlenim bırakmaz. Bu nedenle en iyisi home ofisiniz için ayrı bir telefon numarası almaktır. Tabi ki cep telefonunuzu veya VoIP yani internet tabanlı telefonda kullanabilirsiniz.
6 – Doğru ofis ekipmanlarına yatırım yapın
Home ofisiniz için doğru ekipmanları almanız hayati önem taşır ve olması gereken ekipmanlar içinde sadece telefonlar yoktur. Ne yazık ki gereksiz ekipmanlara para harcamak daha çekici gelir. Paranızı iyi bir masa, belinizi rahat ettirecek rahat bir koltuk, hafızası yüksek olan bir bilgisayar, hızlı internet bağlantısı ve yazılım gibi diğer gerekli ekipmanlar ve araçlar için harcayın.
7 – İş hayatınızla özel hayatınızı ayırın
Evden çalışırken iş hayatınızla özel hayatınızı birbirinden ayırmanız oldukça önemlidir. İlk adımınız kişisel giderlerinizle işletme masraflarınızı karıştırmamak için ayrı bir hesap açmak olmalıdır. İleride meydana gelebilecek karışıklıkları en aza indirmek için şahsi çeklerinizi, evraklarınızı ve hatta e-postalarınızı ayırmalısınız.
8 – Resmi süreçlerden ve prosedürlerden faydalanın
Ofis kuralları koymanıza veya personel el kitabı hazırlamanıza gerek yoktur ancak ilgili resmi kurumlara başvurarak şahıs işletmesi açmakla ilgili bilgi almanız ve gereklilikleri yerine getirmeniz gerekir. Yasal prosedürlere uymanız ofisinizin devamlı düzenli kalmasını ve istediğiniz bilgiye istediğiniz anda ulaşmanızı sağlayacaktır.
9 – Ofis saatlerinizi düzenleyin
Esneklik evden çalışmanın en önemli avantajlarından biridir. Ancak yine de makul miktarda zaman ayırmanız gerekir. Çalışma programı hazırlamanız odaklanmanıza yardımcı olacaktır. Daha da önemlisi standart ofis saatleri belirlemeniz müşterilerinizin size ne zaman ve nasıl ulaşacaklarını bilmelerini sağlayacaktır. Bununla birlikte en yaratıcı çalışmalarınızı gece yarısı yapıyor olabilirsiniz ancak müşterileriz daha geleneksel zamanlar da size ulaşmak isteyebilir. Ofis saatleri belirlemeniz dikkat dağınıklarını ve habersiz telefonları veya istenmeyen ziyaretleri minimuma indirmenize yardımcı olacaktır.
10 – Zaman tutun: home ofisinize bir saat asın
Ofis saatlerinizi ayarladıktan sonra duvara bir saat asmayı veya masanıza bir saat koymayı unutmayın. Size gülünç gelse de bu oldukça önemlidir çünkü evde çalışırken zamanı unutabilirsiniz. Saatin kaç olduğunun farkında olmadan 14 saat çalışmış olabilirsiniz.
İletişim Bilgisi
- IBOSB Birlik San. Sit.
Birlik 1 İş Merkezi
No : 5 Kat : 4/63
Beylikdüzü / İSTANBUL - 0212 875 11 41
0532 594 34 91
Bizlere ulaşabilmeniz için lütfen yandaki formu tıklayarak gerekli alanları doldurunuz...