•  
  •  
  •  
  •  

6736 sayılı kanun gereği vergi sgk affı

  • GENEL BİLGİ:

    1)-VERGİ BORÇLARINI YENİDEN YAPILANDIRILMASI;

     
    v VERGİ ASLI VE VERGİ ASLI NA BAĞLI OLAN VEYA OLMAYAN  CEZA BORÇLARI:
     
    213 Sayılı VERGİ USUL KANUNU kapsamına giren ;
     
    30/06/2016 (Bu tarih dahil)  tarihi öncesine ait beyana dayanan vergilerde bu tarihe kadar verilmesi gereken beyannamelere ilişkin vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları (2016 yılı Temmuz ayında ödenmesi gereken gelir vergisi ikinci taksiti hariç), vergi borçlarının gecikme zammı ve gecikme cezaları silinecek, borç asılları; Enflasyon oranında (Yİ-ÜFE ) yeni faiz hesaplanarak   2 ayda bir ödenmek şartıyla; 6-12 ve 18 taksite  ödenebilecektir.
    Yapılandırma başvuruları Ekim 2016 sonuna kadar ilgili vergi dairelerine, Sosyal Güvenlik Kurumları'na ve belediyelere yapılabilecektir. Vergi borçluları için Kasım 2016 sonu, SGK borçluları içinde Aralık 2016 sonu ilk taksit ödemelerinin son günü olarak belirlenmiştir. İlk iki taksidin süresinde tam ödenmemesi ya da süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen diğer taksitlerin kanunda belirtilen şekilde ödenmemesi veya bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde Yapılandırma hakkı kaybedilir. 

    v MOTORLU TAŞIT VERGİLERİ
     
    2016 yılına ilişkin olarak 30/6/2016 tarihinden (bu tarih dahil) önce tahakkuk eden vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, (2016 yılı için tahakkuk eden motorlu taşıtlar vergisi ikinci taksiti hariç),

    v VERGİ ASLINA BAĞLI OLMAYAN  CEZALAR (BA-BS VE DİĞER BİLDİRİMLER

    30/6/2016 tarihinden (bu tarih dahil) önce yapılan tespitlere ilişkin olarak vergi aslına bağlı olmayan vergi cezaları , Bu Kanunun yayımlandığı tarih (19/08/2016) itibarıyla vadesi geldiği halde ödenmemiş olan ya da ödeme süresi henüz geçmemiş bulunan ve bir vergi aslına bağlı olmaksızın kesilmiş olan vergi cezalarının  %50’sinin, bu maddede belirtilen süre ve şekilde tamamen ödenmesi şartıyla cezaların kalan %50’sinin tahsilinden vazgeçilir. (VUK 352-353-MÜK.355 Md.  BA-BS bildirimi, Kesin Mizan, Mükellef bilgi formu  gibi bildirimler)
     
    Vergi aslına bağlı olmayan vergi cezalarında 30/6/2016 tarihinden (bu tarih dâhil) önce yapılan tespitlere ilişkin olarak kesilen ve Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla; kesinleştiği hâlde ödenmemiş ya da ödeme süresi geçmemiş, dava açılmış veya dava açma süresi geçmemiş ya da tespit edildiği hâlde ceza ihbarnameleri düzenlenmemiş veya düzenlendiği hâlde tebliğ edilmemiş olanlar kapsam dâhilindedir. 

    Örneğin; Mayıs/2016 dönemine ait olup 30/6/2016 tarihi saat 00:00’a kadar elektronik ortamda verilmesi gereken mal ve hizmet alımlarına ilişkin bildirim formu (Form Ba) ile mal ve hizmet satışlarına ilişkin bildirim formunun (Form Bs) bu tarihte verilmemesine ilişkin tespitler en erken bu tarihin bittiği 00:00 saatinden sonra dolayısıyla 01/07/2016 tarihinde yapılabileceğinden, bu tespitlere ilişkin vergi aslına bağlı olmayan vergi cezaları Kanun kapsamına girmemektedir.

    Mayıs/2016 döneminden önceki dönemlere ait söz konusu bildirimler nedeniyle kesilecek cezalar ise Kanun kapsamına girmektedir. 

    Diğer taraftan, vergi aslına bağlı olarak kesilen vergi cezalarında ise verginin ait olduğu dönem dikkate alınarak kapsama girip girmediği tespit edilecektir.
     
    v BELEDİYE  ALACAKLARI  (EMLAK VERGİSİ - ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİ)

    Belediyelerce Tahsil edilen Emlak vergisi ile İş yerlerine ait çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, ve emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı,

    Belediyelerin; İdari para cezaları ile 213 sayılı Kanun kapsamına giren ve 30/6/2016 tarihinden (bu tarih dâhil) önceki dönemlere, beyana dayanan vergilerde (Emlak vergisi çevre temizlik vergisi) bu tarihe kadar verilmesi gereken beyannamelere ilişkin vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları, 2016 yılına ilişkin olarak 30/6/2016 tarihinden (bu tarih dâhil) önce tahakkuk eden vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları, bunların dışında kalan ve 6183 sayılı Kanun kapsamında takip edilen ve vadesi 30/6/2016 tarihinden (bu tarih dâhil) önce olduğu hâlde bu Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla ödenmemiş bulunan asli ve fer’i amme alacakları,
    Belediyelerin su abonelerinden olan ve vadesi 30/6/2016 tarihinden (bu tarih dâhil) önce olduğu hâlde bu Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla ödenmemiş bulunan su, atık su ve katı atık ücreti alacakları ile bunlara bağlı fer’i (sözleşmelerde düzenlenen her türlü ceza ve zamlar dâhil) alacakları,

    Büyükşehir belediyelerinin,  vadesi 30/6/2016 tarihinden (bu tarih dâhil) önce olduğu hâlde bu Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla ödenmemiş bulunan katı atık ücreti alacakları ile bunlara bağlı fer’i (sözleşmelerde düzenlenen her türlü ceza ve zamlar dâhil) alacakları, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İSKİ)   büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerinin, vadesi 30/6/2016 tarihinden (bu tarih dâhil) önce olduğu hâlde bu Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla ödenmemiş bulunan su ve atık su bedeli alacakları ile bu alacaklara bağlı faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer’i (sözleşmelerde düzenlenen her türlü ceza ve zamlar dâhil) alacakları,


    • GECİKME ZAMMI / FAİZİNİN SİLİNMESİ Yİ-ÜFE UYGULAMASI

     
    Bu Kanunun yayımlandığı tarih (19/08/2016)  itibarıyla vadesi geldiği halde ödenmemiş olan ya da ödeme süresi henüz geçmemiş bulunan alacakların ödenmemiş kısmının tamamı ile bunlara bağlı faiz, cezai faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi ferî amme alacakları yerine bu Kanunun yayımlandığı tarihe kadar Yİ-ÜFE(YURT İÇİ ÜRETİCİ FİYAT ENDEKSİ)   aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın; ödenmemiş alacağın sadece feri alacaktan ibaret olması hâlinde ferî alacak yerine Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın, bu maddede belirtilen süre ve şekilde tamamen ödenmesi şartıyla alacaklara bağlı faiz, cezai faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi feri amme alacaklarının tahsilinden vazgeçilir.
     
     

    • YAPILANMA SİSTEMİNDEN YARARLANACAK MÜKELLEFLER DAVA

    HAKKINDAN VAZGEÇMELERİ ŞART
     6)-Borç yapılandırmasından yararlanmak isteyen borçluların maddede belirtilen şartların yanı sıra dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri ve kanun yollarına başvurmamaları şarttır. 

    Davadan vazgeçme dilekçeleri ilgili tahsil dairesine verilir ve bu dilekçelerin tahsil dairelerine verildiği tarih, ilgili yargı merciine verildiği tarih sayılarak dilekçeler ilgili yargı merciine gönderilir.  Maliye Bakanlığına bağlı tahsil dairelerince tahsili gerektiği hâlde tahakkuku diğer kamu idarelerince yapılan alacaklara ilişkin ilgili kamu idaresi aleyhine açılmış davalardan vazgeçme dilekçelerinin verileceği idari mercii belirlemeye Maliye Bakanlığı yetkilidir. Bu madde hükümlerinden yararlanmak üzere başvuruda bulunan ve açtıkları davalardan vazgeçen borçluların bu ihtilaflarıyla ilgili olarak bu Kanunun yayımlandığı tarihten sonra tebliğ edilen kararlar uyarınca işlem yapılmaz ve bu kararlar ile hükmedilmiş yargılama giderleri ve vekâlet ücreti bulunması hâlinde bunlar talep edilemez.  

    • KESİNLEŞMİŞ KAMU ALACAKLARININ ÖDENMESİ  NASIL KOLAYLAŞTIRILIYOR?

     
    Bu kolaylıktan faydalanabilmek için belirlenen yeni borç tutarlarının 01/09/2016-31/10/2016 tarihleri arasında başvuruda bulunarak aynı tarihte tamamen veya belirli katsayılarla artırılarak 6 ila
    18 eşit  taksitte 12 ila 36 ayda ödenmesi gerekiyor. 

    Yeniden yapılandırılan vergi boru ve diğer yapılandırılan borç    tutarların, ilk taksiti bu Kanunun yayımlandığı tarihi  izleyen üçüncü ayın sonuna  (30/11/2016 ) olmak  üzere ikişer aylık dönemler hâlinde azami (18)  on sekiz eşit taksitte ödemeleri şarttır. Bu Kanuna göre ödenecek taksitlerin ödeme süresinin son gününün resmî tatile rastlaması hâlinde süre tatili izleyen ilk iş günü mesai saati sonunda biter.

    Ancak borçlular, yapılandırılmış borçlarını (ilk taksidi yukarıdaki vadede ödenmek üzere) ikişer ay aralı vadelerle 6-12 ve 18 taksitte ödemeyi de tercih etme hakkına da sahip olacaklardır. Taksitle ödemeyi tercih edenler için, taksit süresine göre faiz alınması yerine, borcun belli katsayılarla artırılarak taksitlendirilmesi esası kabul edilmiştir. 

    Taksitle yapılacak ödemelerinde ilgili maddelere göre belirlenen tutar;

    • Altı eşit taksit için (1,045), 
    • Dokuz eşit taksit için (1,083), 
    • On iki eşit taksit için (1,105), 
    • On sekiz eşit taksit için (1,150),

    katsayısı ile çarpılır ve bulunan tutar taksit sayısına bölünmek suretiyle ikişer aylık dönemler hâlinde ödenecek taksit tutarı hesaplanır. Bu Kanun hükümlerinden yararlanmak üzere başvuruda bulunan borçlulara tercih ettikleri taksit süresine uygun ödeme planı verilir. Ancak, tercih edilen süreden daha kısa sürede ödeme yapılması hâlinde ödenecek tutar ilgili katsayıya göre düzeltilir. 

    Borcun tamamının bir defada ödenmesi veya ilk taksit süresinde tam olarak ödenmesi hallerinde, kanunun yayım tarihi ile ödeme tarihi arasındaki süre için bir faiz hesaplanmayacaktır.
    Borcun tamamının bir defada ve ilk taksit süresi içinde ödenmesi halinde, gecike zammı veya faizi yerine hesaplanan Yİ-ÜFE faizinin % 50’si de tahsil edilmeyecektir. Bu şekilde ödeme yapılması halinde “PEŞİN ÖDEME  İSKONTOSU” Yapılmaktadır.

    • YAPILANDIRMADAN  SONRASI TAKSİTLER ZAMANINDA ÖDENMEZSE  NE OLACAK?

    Bu Kanuna göre  ödenmesi gereken taksitlerin ilk ikisi süresinde ödenmek koşuluyla, kalan taksitlerden; bir takvim yılında iki veya daha az taksitin, süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi hâlinde, ödenmeyen veya eksik ödenen taksit tutarlarının son taksiti izleyen ayın sonuna kadar, gecikilen her ay ve kesri için 6183 sayılı Kanunun 51 inci maddesine göre belirlenen gecikme zammı oranında hesaplanacak geç ödeme zammı ile birlikte ödenmesi şartıyla bu Kanun hükümlerinden yararlanılır.

    İlk iki taksitin süresinde tam ödenmemesi ya da süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen diğer taksitlerin belirtilen şekilde de ödenmemesi veya bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi bu Kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilir. Bu hüküm her bir madde ve alacaklı idareler açısından taksitlendirilen alacaklar için ayrı ayrı uygulanır. 

    • MAHSUBEN ÖDEME YAPILMASI MÜMKÜN MÜDÜR?

    Vergi dairesinden vergi mevzuatı gereği iade alacağı bulunan borçlular, bu alacaklarının kanuna göre vergi dairesine ödenmesi gereken taksitlerine mahsubunu talep edebileceklerdir. Mahsup talepleri sadece kendi borçlarıyla sınırlı olacaktır.


     VERGİ ASLI VE VERGİ ASLI NA BAĞLI OLAN VEYA OLMAYAN CEZA BORÇLARI:
    • Kesinleşmiş tüm kamu alacakları yeniden yapılandırılmaktadır. • İhtilaflı alacaklar (Vergi yargısında bulunan dosyalar) tasfiye edilmektedir. • İnceleme ve tarhiyat aşamasındaki işlemler • Matrah artırımı ve matrah artırımı yapılan yılların incelenmemesi ve bu yıllara tarhiyat yapılmaması sağlanmaktadır. • Kayıt ve muhasebe düzeltmeleri (Kasa affı- Stok affı) yapılarak gerçek durumla kayıtların eşitlenmesi sağlanmaktadır. • Varlık Barışı uygulaması yeniden hayata geçirilmektedir. • Ticaret ve Sanayi odalarının, Esnaf Odalarını , Baroların , YMM ve SMMM odalarının alacakları yeniden yapılandırılmaktadır. VERGİ, SGK, VE ODA ALACAKLARININ YAPILANDIRILMASI, MATRAH ARTIRIMI, KASA / STOK AFFI, VARLIK BARIŞI AÇIKLAMALAR VE MUHASEBE KAYITLARI REHBERİ

      VERGİ VE SGK AFFI GENEL BİLGİ NELERE DİKKAT EDİLMELİ SGK BORÇLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI VERGİ BORÇLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI KESİNLEŞMEMİŞ VE DAVA SAFHASINDA BULUNAN ALACAKLAR İNCELEME VE TARHİYAT SAFHASINDA BULUNAN ALACAKLAR MATRAH ARTTIRIMI NASIL YAPILMALI -MUHASEBE KAYITLARI NASIL OLMALI KASA VE ORTAKLAR CARİ HESABININ DÜZELTİLMESİ 2016 yılı 6736 sayılı vergi borçlarının yeniden yapılandırılması 2016 yılı 6736 sayılı STOK AFFI VE MUHASEBE KAYITLARI 2016 yılı 6736 VARLIK BARIŞI-BAZI VARLIKLARIN MİLLİ EKONOMİYE KAZANDIRILMASI SMM-YMM ODALARI VE TÜRMOB ALACAKLARININ YAPILANDIRILMASI TOBB,ODA,BORSA,TESK,ESNAF ODALARI VE BAROLARIN ALACAKLARININ YAPILACAK MUHASEBE DÜZELTME KAYITLARI-ÖRNEK MUHASEBE KAYITLARI 6288_6736-Yeniden-Yapilandirma-Basvuru-Dilekcesi-Formlar-ve-Bilgiler-VERGİ DAİRESİ 6288_6736-GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI GENEL TEBLİĞİ VE EK AÇIKLAMALAR ECZANELERDE VERGİ-STOK AFFI DÜZENLEMESİ VERGİ AFFI İŞLETMELERDE KAYIT DÜZELTME REHBERİ VERGİ AFFI MATRAH VE VERGİ ARTTIRIMI VERGİ AFFI BAZI ALACAKLARIN YAPILANDIRLIMASI DAVA KONUSU VERGİ VE CEZALARDA YAPILANDIRMA BEYAN EDİLMEMİŞ KAZANÇLARIN YAPILANDIRILMASI ÖĞRENİM VE KATKI KREDİSİ BORÇLARININ YAPILANDIRILMASI KESİNLEŞMİŞ BORÇLARIN YAPILANDIRILMASI 6288_6736-GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI REHBERİ 6288_6736- SAYILI KANUN REHBERİ VE GENEL TEBLİĞİ VE EK AÇIKLAMALAR MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ VE TRAFİK CEZALARININ YAPILANDIRILMASI VERGİ AFFI İŞLETMELERİN KAYITLARININ DÜZELTİLMESİ REHBERİ VERGİ AFFI GELİR İDARESİ DİLEKÇE ÖRNEKLERİ

İletişim Bilgisi

  1. IBOSB Birlik San. Sit.
    Birlik 1 İş Merkezi
    No : 5 Kat : 4/63
    Beylikdüzü / İSTANBUL
  2. 0212 875 11 41
    0532 594 34 91
info@altanmusavir.com
 İletişim Formu

Bizlere ulaşabilmeniz için lütfen yandaki formu tıklayarak gerekli alanları doldurunuz...